Viktigt ta hand om sina silversmycken

Jag älskar smycken i silver. Men det gäller att ta väl hand om dem, så att de håller sig vackra. De kan annars oxidera eller bli missfärgade. Enklaste sättet att ta hand om dem är helt enkelt att se till att man putsar dem lite då och då, samt förvarar dem på rätt sätt. Jag köper gärna smycken om jag fått in lite extra pengar då jag ägnar mig åt trading ibland. läs mer här om det. 

Putsa på rätt sätt

Det är inte så svårt att putsa sina silversmycken. Det finns idag ett par bastekniker som går att använda. Det är bra att använda sig av naturliga produkter, som, salt eller bakpulver. Det är sedan bara att putsa i raka linjer, framåt och bakåt. Se till att undvika att göra cirklar eller andra mönster på silvret. Att använda en vanlig balja med aluminiumfolie i botten och vatten är smart med, det tillsammans med salt eller bakpulver. Då är det bara att blanda samman, lägga i smycken, sedan ligga över natten. Det viktiga här är att man tar en balja i plast och inte metall.

Förvara dina smycken rätt

Det är även bra att förvara sina smycken i silver på rätt sätt då de inte används. Det kan du göra genom att lägga dem i en duk eller i ett tygstycke som det du häller lite olivolja på. Oljan förbygger att det blir missfärgningar på smyckena.

31 aug 2020